lauantai 16. helmikuuta 2013

Appenzell, SveitsiAi mikä siinä Sveitsissä viehättää?
Tässä muutama syyskuun puolivälissä otettu kuva Appenzellin alueelta.
Lehmät olivat viimeistä päivää ulkolaitumilla, ja se on iso juhlapäivä Sveitsissä. Lehmät pestään ja puunataan, niille laitetaan ihan megasuuret kellot kaulaan. Sitten ne kävelytetään kylän halki kukin omaan navettaansa. Kylästä myös valitaan komein sonni, ja sattumalta tuo sonni jonka pesua pääsin kuvaamaan voitti tämän kylän komeimman sonnin pystin =)

****

Why do I love Switzerland?
Here's few pics from last autum, it was the last day the cows were outside in the mountains, and that's means a big celebration there. All the cows get washed and they wear big bells while walking through the village to their own cowhouses. While wathching the pics, imagine the bells of hundreds of cows....
no tämähän siinä Sveitsissä viehättää, ellei vielä tullut selväksi


Tässä siis kylän komein sonni


vielä lähikuvassa
Sonnin ylpeä omistaja


Tässä reissataan kohti navettaa, koira ja poika peesaa


Appenzell ja juustot....joka talolla on oma tarinansa


Aika viehättävää, eikö?
Kun kengät alkaa irvistää...


...Markettaa ja muuta yrttiä vaan istuttamaanKivaa viikonloppua!ps. jos on huono päivä (tai jos haluat hyvään päivään vielä lisää hymyä) käy katsoon todellisen valokuvataiteilijan Seth Casteelin kuvia, aivan hulvattomia, underwater dogs. Myös kiva tarina takana miten alkoi kuvata sukeltavia koiria.


Ja onhan ne "tavis"kuvatkin tosi hienoja
8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia sveitsistä-niistä tuli hyvä mieli.
  Ps. jos teiltä ei tule riittävän nopeaan tahtiin irvistäviä kenkiä marketoille kodeiksi-niin pikku vinkkinä vaan: hauralantie 14:sta vois löytyä lisää;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anoppinyymi vinkistä, voishan sitä joskus sielläkin poiketa ;)

  VastaaPoista
 3. No en ole koskaan käynyt Sveitsissä mutta kyllä näiden kuvien perusteella voisin käydäkkin! Plussaa olisi tietysti jos voitaisiin luvata että näen tuollaisen aidon sveitsiläisen sonnin, ja että muutkin kuin kukat saavat pitää kenkiä :P

  VastaaPoista
 4. Lehmiä ja sonneja näet varmasti kesäaikaan jos pääset menemään maaseudulle, vaik junalla, hyppäät pois kun alkaa kellojen kilinä voimistua =) ja kenkiä saa pitää =)

  VastaaPoista
 5. Noi talot on ihan kuin jostain satukirjasta, ei näytä todellisilta ollenkaan!Jos asuis tommosessa talossa, tuntuis varmaan kuin ois joku Tuhkimo... :)

  VastaaPoista
 6. Kyl siellä kieltämättä tuntui kun olis kävelly keskellä satua. Ja vielä painotan sitä kellojen kilinää... Että oli sitten kaikki aistit valjastettuna satukirjaelämään. Sä olisit Pauliina niin elementissäs leijailemassa siellä Tuhkimona tai rinsessa Ruususena =)

  VastaaPoista
 7. Tuli ihan vuoristolääkäriä ikävä.. ;)

  VastaaPoista
 8. Varmaan löytyy vuoristosta lääkärikin ;) mutta löytyykö SE mitä sä etsit... kyllä varmaan! mitä tuolla nyt ei olis?

  VastaaPoista