lauantai 30. maaliskuuta 2013

Elämä jättää jälkensäTeimme jälleen vähän yllättävänä vuodenaikana retken samaiselle "sudenkorentosuolle" josta laitoin kuvia aiemmin. 

Nyt talvella pitkospuut ovat lumen alla ja polku kulkee hankikannoilla.

Suon elämästä saa vähän erilaisen kuvan nyt kun lumeen jää jäljet. Monenlaista tallustajaa. Elämä jättää jälkensä, eikä se ole huono asia, se vaan kertoo että elämää on, ehkä enemmänkin kun on osattu ajatella. No, syvällisempiin pohdiskeluihin en taida tästä lähteä. Annetaan taas kuvien kertoa tarinaa.

***

We made trip to same swamp area from where I added some pictures a while ago. It's quite different to visit there in winter/spring time, as the duckboards (is this even a correct word...?) are under the snow, and we just need to walk on top of the snow. This time of the year the snow crust is so hard that it can support a walking person. Its fun.

Also it's fun because one can see lots of animal footprints on the snow. So you can see more "life" there than in the summertime. It's exciting. Life leaves its marks.


Suo näyttää tältä talvella


Tunnistuksia otetaan vastaan


Tuntematon kaveri tämäkin, ehkä joku lintu?


Ihme askellusta tämäkin?


Talvi jättää jälkensä ja kohta kevät pehmentää ilmettä


Ikä jättää jälkensä


Aurinko piirtelee hangelle


Matka jättää jälkensä


Retkeilijät jättivät jälkensäAurinkoisia päiviä kaikille!
***
Sunny days for everyone!

4 kommenttia:

 1. Mukava oli luontoretki Iso-Suon kevättalvisissa maisemissa.Rohkeintakaan muuttolintua ei vielä näkynyt,mutta sensijaan hanget oli mitä erilaisempia jälkiä täynnä,kuten kuvissa näkyy.
  Mahtaakohan se yksi jälki olla karhun,ainakin jos yksin olisin siellä liikkeellä ollut olisin 100 varma että se on karhun,kyllä siellä senverran lähtee mielikuvitus liikkeelle.
  Sinne jäi myös meidän jäljet seuraavaan aurinkoiseen päivään asti.
  Kaijanpolun jälenjättäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan kiitos kommentista ja muisteloista. Jos ainoa veikkaus on karhu, niin silloin se on 100% varmuudella karhunjälki.

   Poista
 2. Liityin Isosuo-fanien sakkiin, kun sain vinkin Kaijanpolulta. Maisemat ovat tuttuja, mutta vaikutelman talven hohdosta siellä sain vasta kuvistasi! Samoin olen ihastunut uusiin talvikuviisi kotikonnuilta. Kamerasi avulla otat monen muun mukaan retkillesi ja samalla katsomaan sivuseikkojakin omina kokonaisuuksinaan. Hienoja kaupunkikuviasi olen myös selaillut innolla.
  Näkee, että valokuvaus on sinulle tärkeää.
  Weiter so und liebe Grüße
  Liisa Saksasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa, kiitos kivasta kommentista! Kyllä valokuvauskärpänen on nyt iskenyt muhun, sillä saa kätevästi huomion kiinnittymään kaikkeen kauniiseen. Vielen danke und schöner Frühling!

   Poista