maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kivenmurikka poikineenNo niin, tämä se oli ihmeellistä.

Colosseumin ympärillä on antiikin Rooman kaivauksia, useilta eri vuosisadoilta, ja koko ajan lusikoivat siellä lisää pylväitä ja pilareita.

Jos joku suunnittelee matkaavansa Roomaan, niin mun mielestä tää on se mitä siellä ei saa jättää näkemättä. Lippu sisään maksaa 12e ja on voimassa 2 päivää, siihen siis sisältyy myös Colosseumin sisäänpääsy. Näkemistä ON, mekin jaettiin homma kahdelle päivälle niin että ekana päivänä kierrettiin Forumia ja Capitoliumia ja tokana päivänä Colosseum, Palatinus ja eikun takas Forumille ja vielä Cirkus Maximukselle.... sit oltiinkin aivan liian puhki.

Ja taas painotan että sinne kannattaa matkustaa ei-sesonkiaikaan. Se ainut yksikin hermo olis ollu ihan riekaleina jos lämpötila olis ylittäny 25 ja ihmismassa olis töniny ja tuuppinu. Muutenkin huomaan itsessäni epämiellyttävän piirteen suuttuilla ihmisille kun oon kameran takana. En vaan yksinkertaisesti haluaisi tiettyihin kuviin kenenkään naamaa, jalkaa, kättä tai muutakaan ruumiinosaa.

Nyt tais tulla liikaa tekstiä, pääasiaan, kuviin.

***
And only short in english. Amazing, don't miss these when you travel to Rome; Forum, Colosseum, Palatinus and Capitolium. So much to see. I tend to write too much agains my "promise" (the adress enemmankuin1000sanaa points out that the picture tells more than a thousand word, so I really should trust that and just stop explaining, let the pics do that).


Septimus Severuksen riemukaari saatiin kaivettua esiin 1800-luvulla


Saturnuksen temppelin 8 pylvästä
Vespasianuksen temppelin jäänteet


Näkymä Forumilta Colosseumille


Colosseumista sisältä, tuolla alakerrassa vilisi villipedot


Colosseumin rakennetta läheltä


...ja vielä lähempää
Septimus Severuksen kylpylä Palatinuksella


Stadion Palatinuksella


Portaissa ei kesäkunnossapitoa...


Tituksen riemukaari, jossa kuvataan Jerusalemin ryöstösaalista


Trajanuksen hallit -nykyajan ostoskeskusten edeltäjä, rakennettu noin 100jkr.


Vestan neitsyiden talon sisäpihaa


Palatinuksenkin puutarhoissa kypsyivät appelsiinitAlla olevissa kuvissa etualalla on ollut Circus Maximus, Antiikin Rooman suurin Stadion, jonne mahtui noin 300 000 ihmistä (vertailun vuoksi Colosseumiin mahtui noin 55 000). Taka-alalla näkyy Palatinuksella oleva Domus Augustana, jossa keisarit asuivat
***
Here's Domus Augustana, the Palace of Emperors. But in the grass area there used to be Circus Maximus, the greatest Stadium for some 300 000 persons (to compare, Colosseum was built for 55 000 persons)

Tässä siis muutama tiilenpää luettavaksi ja kivenmurikka ihmeteltäväksi.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

***

With these ancient tiles and stones; have a nice new week!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti