sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Nyt sitä saaristoa talven keskelleKiitos mielipiteistä mun pikkuriikkiseen kyselyyn!
Tässä koottuna jokunen kesäinen otos muutamilta viime vuosilta saaristosta. Toivottavasti se tuo kaivattua meren tuoksua nenään, lokkien laulua korviin ja auringon lämpöä iholle. Kyllä se kevät ja kesä sieltä tulee vaikka välillä näyttääkin toivottomalta.
***
Thanks for your votes to my mini enquiry =) Here's some shoots from Finnish archipelago, taken past few years. Do you already hear the sea gulls and get the scent of sea? We here wait spring and summer so much, its been too long too cold.Aluksi muutama kuva Kökarista, joka on pieni saariryhmä, alle 300 asukasta.
***
First pictures from Kökar, a small group of islands, less than 300 inhabitants

Myrsky nousee... Storm rising

Ja myrskyn jälkeen... After the storm


Päiväretki Källskäriin -kannattaa käydä!
Suuri osa saarta on pirunpeltoa


Typical view in archipelago
Seuraavat kuvat matkalta Bengtskärin majakalle
***
Next pictures from our trip to Bengtskär lighthouse


Elämää viikinkinä


Venevajoja.... boathouses


Pakko kertoa pari faktaa Bengtskäristä. Majakka on rakennettu luodon graniittikivestä. Parhaimmillaan luodolla asui kolmisenkymmentä henkilöä, majakanvartijat perheineen. Luoto on kooltaan noin 2 hehtaaria, eikä siellä ole puustoa ollenkaan. Kerrotaankin että kun eräs luodolla syntynyt ja kasvanut lapsi kävi ensimmäisen kerran isommalla saarella, hän ihmetteli miten isoja kukkia siellä kasvaa...
***
Few facts from Bengtskär. The lighthouse has been built of the granit stone from the islet. In 20's and 30's there were as much as 30 inhabitants, the men who worked in the lighthouse and their families. The islet is only 2 hectares, and there are no trees at all. So the life there has been quite extreme (remember what kind of winters we have here).


Enkös olekin vaikuttava!


Few steps to the top


Veden muovaamaa kalliotaJa sitten vielä samaiselta veneretkeltä kuin tuo edellisen postauksen "täydellinen" kuva


Miälenvikasta vauhtia ;)

 Eikös vaan ole saaristo kaunista?

Ensi viikolla luvassa tuoretta Rooma-aiheista materiaalia; vanhoja pylväitä, appelsiinipuita, tiilenpäitä, kapeita kujia, rosoista romantiikkaa ja kevättä...

***

Isn't archipelago as gorgeous as we have told?

Next week I will post some fresh material from Rome; old pillars, orange trees, small alleys...
Kivaa alkavaa viikkoa!
***
Have a nice new week!3 kommenttia:

 1. Voi miten upeita Kökarin kuvia,kyllä meri ,kalliot ja taivas poutapilvineen,sekä leppeä suolainen merenhenki on lyömätön yhdistelmä.
  Tätä vois tietysti vielä jatkaa monilla ihanilla mausteilla kuten lintujen laululla,vasilintujen perheidyllillä,kuinka sorsaemo poikueineen uiskentelee aallokossa.
  Ei kun Köökkariiin....

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Ja voi mikä kesäkaipuu tuli! Ja mä haluisi iha lähtee tonne paikan päälle katteleen, voin jo kuvitella nii kovin elävästi mite könyän noita majakan rappuja ylös ja heilun kameran kanssa ku heikkopäinen kaiken aikaa räpsimässä mitä hyvänsätahansa osuu tielle... Kiitos kaima tästä kesämaistiaisesta! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille palautteista! <3 tossa yks päivä joku hyräili et "vielä on kesää jäljellä..." miten optimistisesti sitä voikaan ajatella!
  Jeepu, sun pitää mennä heiluun tonne Bengtskäriin kameras kanssa. Se on niin kuvauksellinen ja poikkeuksellinen paikka, oikeastaan oli sää millanen tahansa. Siel voi olla tosi kaunista ja "lempeää" tai tosi dramaattista. UUUUUUUU!!!!

  VastaaPoista